KBT i Varberg

KBT i Varberg

Hej mina fina följare

Har någon av er provat KBT någon gång? Jag går hos en terapeut i Varberg för att få hjälp med ångest och oro. För er som inte vet så står KBT för kognitiv beteende terapi och är en metod som kan hjälpa människor bland annat att bryta negativa mönster.

Det är synd att det fortfarande är ganska tabu och upplevs svårt att vara öppen med att man tar hjälp av till exempel en psykolog eller terapeut. Det pratas mer om nu än för några år sedan, men jag ser gärna att man pratar mer om det. För det är många som mår dåligt i vårt samhälle och det måste bli mer okej att be om hjälp och säga att jag tar hjälp. Vi behöver inte vara så himla duktiga jämt och tro att vi ska klara allt själv.

Att gå och prata med någon utomstående som dessutom har kunskap och redskap att dela med sig av är ju något fantastiskt. Någon kanske kan bli hjälpt av några gånger och någon annan kanske har behov av att gå i samtal i månader eller år, vilket som så är det viktigaste att be om hjälp. KBT kan hjälpa vid ångest, fobier eller depressioner bland annat.

Att ha familj och vänner runt sig när man mår dåligt är jättebra, men de kan inte hjälpa dig om du har problem i dig själv. För mig tog det väldigt lång tid innan jag faktiskt tog steget och reda vid första sessionen frågade jag mig själv varför jag inte gjort det tidigare, för det var så skönt. Läskigt till en början, men det släppte snart och terapeuten påminde mig om att vara stolt för att jag tillslut tagit steget att be om och ta emot hjälp. Sedan tror jag vi alla fungerar lite olika så man får pröva sig fram vad som fungerar bäst för just en själv.

Ta hand om dig!


Kommentarer är stängda.