Dottern ska läsa till elektriker i Täby

Dottern ska läsa till elektriker i Täby

Hej!

Tänk att våran dotter nu är så stor att hon ska välja gymnasielinje, jag kan inte riktigt förstå det. Hon har alltid varit väldigt intresserad av teknik och har nu bestämt sig för att hon läsa på Täby gymnasiet till elektriker. Jag tycker hon är modig som vill läsa och ge sig in i en bransch som är så pass mansdominerad, men det är ju ett jobb som verkligen passar både killar och tjejer.

Hon har sedan hon var liten alltid gått sin egen väg och gjort saker på sitt sätt. Hon har också alltid varit frågvis och nyfiken och vi har försökt bemöta det så gott vi kan och få henne att känna att det är något positivt. Jag vill tro att det har gjort att hon kunnat känna sig trygg i sitt sökande. Och oavsett om hon sen väljer att jobba som elektriker eller om hon ändrar bana efter gymnasiet så är det viktigast att hon gör det som känns rätt för henne.

Många av hennes klasskompisar har svårt att välja linje till gymnasiet och flera är så stressade både över sina betyg och just för vad de ska välja. Jag tycker det läggs så mycket press på dem, jag skulle vilja lugna dem med att man faktiskt inte behöver veta redan i gymnasiet vad man vill göra sen.

Många vuxna, inklusive mig själv tog många år efter det att bestämma mig.

Om man inte tror sig vara säker på vad man vill jobba med efter gymnasiet eller vad man vill läsa vidare till så tror jag man ska föröka uppmuntra ungdomarna till att läsa något som de har ett intresse för, något de tycker är roligt. Så kanske det är större chans också att motivationen räcker genom hela gymnasiet.

Jag tycker det är skönt att känna att min dotter vet vad hon vill och känner sig lugn med sina val, sen kan det ju också komma väl till hands att ha en händig elektriker i familjen.

Ha nu en fortsatt fin dag!


Kommentarer är stängda.